Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    EmuTalk Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)

    making my mouse the controller in Goldeneye 64, HELP!

    How do i make my house the controller in Goldeneye 64? I have a laptop so it's difficult to use the key pad and sniping is virtually impossible. I can't seem to change the control to my house. Help?!


  2. #2
    16-bit Corpse | Moderator Agozer's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Nokia Land
    Posts
    6,357
    Mentioned
    0 Post(s)
    Use the N-Rage Input plugin (check the Plugins forum).

    ElektroDragon: I hate dying over and over. I don't learn from my mistakes. I couldn't play Dark Souls because of this. I bought the Bloodborne Collector's Edition. Like I said, I don't learn from my mistakes!

  3. #3
    Oops. Died again. Tre's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA
    Posts
    231
    Mentioned
    0 Post(s)
    The latest built of N-Rage's Input plugin is amazing for using the mouse, has great sensitivity and if you're using your laptop's built in "pad" mouse, you should have VERY little trouble. If I remember, Rabbiddeity has (on the first page of the thread no less) added a configuration file that will let you set up your mouse without all the mess of trying to do it yourself.
    ::Computer specs::
    CPU: AMD Athlon XP 3200+ @ 2.20Ghz CPU [MSI chipset] // OS: Win XP Pro - SP2 // Memory: 2 PNY 1GB DDR [400Mhz] //
    Video: ATI Radeon HD2600 XT AGP [512MB GDRR3] // Audio: Creative SB X-Fi Fatal1ty [64MB] // Storage: 950GB [3 IDE drives]

    ::My PJ64 settings::
    V.1.6 w/RDB v1.6.016 Update // Jabo's Direct3D8 1.6 // Azimer's HLE Audio v0.56 WIP 2 // N-Rage's Direct-Input V2 1.83

  4. #4
    EmuTalk Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    can you link me to the plugin forum? i can't find it

  5. #5
    Oops. Died again. Tre's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA
    Posts
    231
    Mentioned
    0 Post(s)
    Sure. I should have given it to you when I last posted.

    http://www.emutalk.net/plugins/36135...-overhaul.html

    Download the Binary. Unzip it to your plugins folder. Select it in your settings. And you should be good to go. You can also download Rabbid's mouse and keyboard settings if you want.
    ::Computer specs::
    CPU: AMD Athlon XP 3200+ @ 2.20Ghz CPU [MSI chipset] // OS: Win XP Pro - SP2 // Memory: 2 PNY 1GB DDR [400Mhz] //
    Video: ATI Radeon HD2600 XT AGP [512MB GDRR3] // Audio: Creative SB X-Fi Fatal1ty [64MB] // Storage: 950GB [3 IDE drives]

    ::My PJ64 settings::
    V.1.6 w/RDB v1.6.016 Update // Jabo's Direct3D8 1.6 // Azimer's HLE Audio v0.56 WIP 2 // N-Rage's Direct-Input V2 1.83

  6. #6
    EmuTalk Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    i got the pluggin but i can't upload his control settings, it says pluggin not found when i select it, and the mouse controls i choose are whack, how do i save the winzip file and install it?

  7. #7
    Oops. Died again. Tre's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA
    Posts
    231
    Mentioned
    0 Post(s)
    Once you've unzipped the N-Rage Plugin to your "plugins" folder, open PJ64 like you normally would. Instead of loading a game, you need to go to "Options" and then "Settings...". You will then go to the "Input (controller) plugin:" option and in the little pulldown box, you SHOULD find the option to use N-Rage's plugin.

    THAT sets you up to use the plugin.

    Then, to use the .cpf file you also should have downloaded and unzipped to your "plugins" folder, you will go to "Options" "Configure Controller Plugin" and you should easily spot the "Load profile" button. Click it. Then select (you might have to browse your computer to the plugins folder, it's not hard to find) the .cpf for "mouse and keyboard" settings.

    Now you should see that your mouse is configured (with your keyboard) in a way that lets you treat it like a real FPS for computers. It's not my cup of tea (his settings) but I did a variant of it for my own purposes a while back. If you can get HIS to work for you and find you don't like it so much, I might be inclined to share mine.
    ::Computer specs::
    CPU: AMD Athlon XP 3200+ @ 2.20Ghz CPU [MSI chipset] // OS: Win XP Pro - SP2 // Memory: 2 PNY 1GB DDR [400Mhz] //
    Video: ATI Radeon HD2600 XT AGP [512MB GDRR3] // Audio: Creative SB X-Fi Fatal1ty [64MB] // Storage: 950GB [3 IDE drives]

    ::My PJ64 settings::
    V.1.6 w/RDB v1.6.016 Update // Jabo's Direct3D8 1.6 // Azimer's HLE Audio v0.56 WIP 2 // N-Rage's Direct-Input V2 1.83

  8. #8
    EmuTalk Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    i keep getting "controller can't read profile" it won't load

  9. #9
    Oops. Died again. Tre's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA
    Posts
    231
    Mentioned
    0 Post(s)
    I don't know why it's not reading the profile for you, it should be loading without incident. I just tried it again for myself, and it's working. Did you make sure you unzipped the configuration file? It won't read it if it's still zipped. It HAS to be a .cpf extension to work.
    ::Computer specs::
    CPU: AMD Athlon XP 3200+ @ 2.20Ghz CPU [MSI chipset] // OS: Win XP Pro - SP2 // Memory: 2 PNY 1GB DDR [400Mhz] //
    Video: ATI Radeon HD2600 XT AGP [512MB GDRR3] // Audio: Creative SB X-Fi Fatal1ty [64MB] // Storage: 950GB [3 IDE drives]

    ::My PJ64 settings::
    V.1.6 w/RDB v1.6.016 Update // Jabo's Direct3D8 1.6 // Azimer's HLE Audio v0.56 WIP 2 // N-Rage's Direct-Input V2 1.83

  10. #10
    EmuTalk Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    what's the configuration file?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Goldeneye Mouse Support
    By kingjubba in forum Project64
    Replies: 11
    Last Post: August 26th, 2016, 11:17
  2. Goldeneye + mouse
    By dave_id in forum Project64
    Replies: 2
    Last Post: April 1st, 2006, 23:55
  3. Anyway to use a MOUSE or controller?
    By Assassin X in forum Project64
    Replies: 11
    Last Post: September 12th, 2004, 09:39
  4. possible to play goldeneye with keyboard and mouse?
    By mustardseed in forum Project64
    Replies: 4
    Last Post: May 29th, 2003, 06:58
  5. Goldeneye, N-Rage, Mouse
    By buljarse in forum Project64
    Replies: 5
    Last Post: March 12th, 2003, 00:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •