Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    EmuTalk Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    8
    Mentioned
    0 Post(s)

    How do you fix sound issues with No$GBA?

    The sound sounds really corrupt and annoying to hear, when the characters talk everything sounds like a radio that's tuned wrong or something >_>; Are there any fixes or anything?



    • Advertising

      advertising
      EmuTalk.net
      has no influence
      on the ads that
      are displayed
        
       

  2. #2
    Proud Warrior Ma Chao's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Somewhere far away...
    Posts
    229
    Mentioned
    0 Post(s)
    What game are you having issues with? Some games do have bad sounds, it's emulator-related and there's nothing you can do.

  3. #3
    EmuTalk Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    It's like this with nearly every game I play, the only exception is Phoenix Wright games which seem to work fine. I've played a lot of other games and all of them have bad sound appearently.

  4. #4
    Proud Warrior Ma Chao's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Somewhere far away...
    Posts
    229
    Mentioned
    0 Post(s)
    Then all your other games must really have bad sound quality on the emulator, and being that the case, there's nothing you can do to have better audio quality on those.

  5. #5
    16-bit Corpse | Moderator Agozer's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Nokia Land
    Posts
    6,205
    Mentioned
    0 Post(s)
    If you have that many problems, then the culprit isn't No$Gba, but your sound hardware and its drivers

  6. #6
    Proud Warrior Ma Chao's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Somewhere far away...
    Posts
    229
    Mentioned
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Agozer View Post
    If you have that many problems, then the culprit isn't No$Gba, but your sound hardware and its drivers
    Lots of games do have audio problems. It would be weird to be a hardware problem, seeing he doesn't have any issues with PW.

    EDIT: He created a thread on NGEmu with the same question, and mentioned he was trying to play New Super Mario Bros and Professor Layton. Mario games are know for bad sounds even on the latest no$gba
    Last edited by Ma Chao; April 7th, 2008 at 22:57.

  7. #7
    16-bit Corpse | Moderator Agozer's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Nokia Land
    Posts
    6,205
    Mentioned
    0 Post(s)
    Had none of that with my games. Oh well. Maybe I'm just playing the wrong games then. :/

  8. #8
    Mupen64Plus Dev.
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Michigan (United States of America)
    Posts
    448
    Mentioned
    0 Post(s)
    Some sound hardware sucks. Tell me, what IS your sound hardware? If its SoundMax, then the card will not react right with certain formats (It should favor Floating Point sound the best) but I'm not aware of a way to get No$GBA to convert it to a different format for you.

  9. #9
    EmuTalk Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    106
    Mentioned
    0 Post(s)
    Well I know for a FACT New Super Mario Bros. has a few sound glitches and Mario 64 DS also sounds like it's in a bucket but then again so did the Original N64 version.

    I'd check on your drivers though and see if they need updating.

  10. #10
    EmuTalk Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    ive had the same problem with most of the "yu-gi-oh" games but other then those i havent had any sound problems at all (the yu gi oh ones are terrible x_x)

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •