PDA

View Full Version : Windows XP / ME



skitzophile
November 27th, 2001, 04:06
Alright, I'm not real sure how to explain this but I'll try.

Some games that I try to load in XP (Conker, Banjo-Kazooie, Zelda) just refuse to run and lock up pj64 with a black screen after the rom is loaded. However, I slapped in an old 4GB hdd and loaded ME on it and these games are all running great! I've just about got Conker beat!

Now my question is, why are these not running in XP but running fine in ME? Has anyone else noticed this?

Here are my specs:

1.4Ghz Athlon TBird
256MB DDR
64MB DDR Radeon
Jabo D3D7.dll
N-Rage Input

Thanks

ps, I had the same problem with 1.3

Eagle
November 27th, 2001, 04:17
Nope, runs fine for me.

Gent
November 27th, 2001, 04:35
Runs Fine for me also, & I have never had any Probs with 1.3

Jfletcher
November 27th, 2001, 04:49
No problems here either.

Gideon007
November 27th, 2001, 07:04
the obvious would be checking if the rom is good (GoddN64) or if your graphics card drivers are the latest and greatest.
At least for Zelda, I have to say that it works good (with the known issues of course)

N-Rage
November 27th, 2001, 13:10
get the 3286-drivers from ATI. those drivers are for 8500 Boards, but u can install them on a old radeon too. They are best drivers for XP by far. http://driver.atitech.ca/drivers/wxp_8500_6_13_10_3286.exe
U have to update them manually since they dont recognise ur old Radeon.
hit update drivers at the GFX-Card properties, choose install from directory/ show all drivers and ingnore the moaning from XP. (those Options may sound different, i translated em from my german XP)

skitzophile
November 27th, 2001, 15:18
Thanks guys! I'll try updating with those drivers as soon as I get home. It's such a hassle having to duel boot. And now that I think about it, my first install of XP 1.3 was working fine. But ever since this install I've had problems with it.

hellknight
November 27th, 2001, 19:18
pj64 runs great with XP :pj64: :pj64:

skitzophile
November 27th, 2001, 23:36
guess what! updated to those new drivers and everything is working great! THANKS!

Smiff
November 28th, 2001, 18:35
Originally posted by skitzophile
guess what! updated to those new drivers and everything is working great! THANKS!


ooh aahhh oohhh ahhh yeeaaaahh! :D

(imagine vigorous pelvic thrusting)

N-Rage
November 28th, 2001, 20:01
bah, **** XP...
stable my ass. about each third time i boot explorer.exe hangs right on the start and nothing except taskmanager works.
Give a big hug to MS for not giving up trying for 2 decades, maybe sometime they`ll get it right. :D

uhh, bit offtopic in that forum...

hellknight
November 28th, 2001, 20:04
XP is great man(What about a XP smilie:D )

Jfletcher
November 28th, 2001, 20:42
Originally posted by N-Rage
bah, **** XP...
stable my ass. about each third time i boot explorer.exe hangs right on the start and nothing except taskmanager works.
Give a big hug to MS for not giving up trying for 2 decades, maybe sometime they`ll get it right. :D

uhh, bit offtopic in that forum...
That happens to me once in a while too. I don't have to reboot very often though so it doesn't bother me too much.

Doomulation
November 29th, 2001, 17:55
Originally posted by Jfletcher

That happens to me once in a while too. I don't have to reboot very often though so it doesn't bother me too much.
Aaaah... that's too bad for you guys, works fine for me!
And always has! XP RULEZ!! Yet.

Jfletcher
November 29th, 2001, 18:07
The only time it happened to me was before I used Norton Utilities. Now it works like a dream.
:D

Doomulation
November 29th, 2001, 18:24
Originally posted by Jfletcher
The only time it happened to me was before I used Norton Utilities. Now it works like a dream.
:D
Whoa! I got Norton Utilities installed and it still works as fine!

Mayco
December 2nd, 2001, 21:11
Windows Xp is the best OS ever:D !!! (i never tried Linux). It verry rarely crashes, it is just... something that you can call an OS. The only bad point is that it isn't 100 % compatibil with windows 98 / ME. Lucky Pj64 works great!!!:pj64:

Jfletcher
December 2nd, 2001, 21:35
Aha! It wasn't XP. My processor was dying :cry: :cry:
Now I have to deal with 650 Mhz :cry:

Shinji
December 2nd, 2001, 21:38
I've used Win XP and I haven't had a problem with Zelda loaded with PJ64



I do get errors when trying to load Nemu 0.7a. But as long as one Emu works, I'm happy.

Doomulation
December 2nd, 2001, 21:42
Originally posted by Shinji
I've used Win XP and I haven't had a problem with Zelda loaded with PJ64



I do get errors when trying to load Nemu 0.7a. But as long as one Emu works, I'm happy.
Nor have I.
Huh? You get an error trying to load Nemu? I get a smiliar problem trying to run Zelda MM in Nemu. All other games works fine, though. It's a real pity I can't search for cheats in pj.

Shinji
December 2nd, 2001, 22:05
The error is a memory error. Like can't load memory address xxx, do you want to continue emulation etc...

It seems to happen 75% of the time. But since this is a PJ64 forum, I'll won't go into specific details on it.

firestarter
December 6th, 2001, 20:52
It's all about the comp, people. Remember that....:D

Eagle
December 6th, 2001, 22:46
Praise Norton Utilities!!! It too bad that symantec is starting to develop the M$/Intel attitude like Nvidia too.

firestarter
December 7th, 2001, 01:33
Hey....somebody agrees with me.....:happy:

pj64er
December 7th, 2001, 01:50
comp as in computer or company? ???

Gouk
December 7th, 2001, 03:10
Windows XP Pro is working fine here too! :pj64: i mean :D

Anyway Pj64 with Windows XP Pro rulez!! :D :pj64: :colgate: :) :cool: :alien: