PDA

View Full Version : Jnes .50 Bug(s)



Gregory
January 21st, 2003, 06:53
Well, trying out the new Jnes, found one bug already, and it's a weird one, but that's normal for nes emus.

The controls for paperboy do not work. Here's what i've tried so far:

Goodnes verifyed: Yes
Tried using a diffrent emu with the same game: Works on other emus.
Switched from a usb controller to the keyboard (non-USB): Keyboard does not respond as well.
Tried other games on Jnes: about a dozen, and they all work.

Edit: Found another bug, didn't see anything in the readme on it, but basically I need to know where the gamelist that kaillera loads up is cached, you see if you add a new game after you've run it once, it doesn't show up on the list. I tried with two games, the open rom screen finds it, the game browser finds it, but kaillera does not. I believe emptying the Jnes Kaillera cache/reg files should fix that problem. I already tried removing the reg files and reinstalling jnes, that didn't work.

Edit2: Ok, found out the kaillera prob. Just changed the directory twice, it did fubar the alphabetical order of the gamelist, but that was explained in the readme so I withdrawl my kaillera problem.
Specs:

1.2GHz AMD Duron/MMX
64MB Nvidia GeForce 4 mx420
512MB DDR Ram
Windows98SE OS.

Nick_kidid0
January 21st, 2003, 10:25
hmm.. i had no problem running Paperboy... Maybe its just you?
and the rom list for kailera has no problems for me..

Gregory
January 21st, 2003, 17:13
Originally posted by Nick_kidid0
hmm.. i had no problem running Paperboy... Maybe its just you?
and the rom list for kailera has no problems for me..

Do me a favor then, run goodnes renamer on your rom and tell me what file name it gives it.

Gent
January 21st, 2003, 17:43
Originally posted by Gregory
Do me a favor then, run goodnes renamer on your rom and tell me what file name it gives it.
Why didnt you just say "I have used Goodnes [Version] & it has verifyed the name as"

then Nick_kidid0 or anyother user could have said "oh i see"
to what ever & could of helped/advised you a lot more quickly & would have been far more informed :)

Gregory
January 21st, 2003, 18:51
Originally posted by The Gentleman
Why didnt you just say "I have used Goodnes [Version] & it has verifyed the name as"

then Nick_kidid0 or anyother user could have said "oh i see"
to what ever & could of helped/advised you a lot more quickly & would have been far more informed :)

Read my post. Read it carefully. You'll see that I used Goodnes, and I always use the latest version I can find because that's just common sense.

It's a very logical question if you think about it, he might have an overdump or hack that works with Jnes and just doesn't know it.

Oh, and by the way, I did go to other sites with the dump and checked them all as being Paperboy (U).nes with the same results.

Nick_kidid0
January 21st, 2003, 22:52
i've had all 30 goodsets for about 2 years now :P I should know.

Paperboy (J)
Paperboy (U) [h1]
Paperboy (U) [o1]
Paperboy (U) [p1]
Paperboy (U) [p2]
Paperboy (U)

all ran fine

Gregory
January 22nd, 2003, 00:17
Originally posted by Nick_kidid0
i've had all 30 goodsets for about 2 years now :P I should know.

Paperboy (J)
Paperboy (U) [h1]
Paperboy (U) [o1]
Paperboy (U) [p1]
Paperboy (U) [p2]
Paperboy (U)

all ran fine

Thanks for the speedy reply. I decided to download the rom confirmed as an overdump [o1] and it works fine.

Oh, if that's your complete set, then you might want to update your goodnes, your missing a couple, there are two [p1] roms now, one being a [o1], and there are two overdumps as well, should have eight paperboy roms in total with goodnes 1.01

So, problems solved, thanks.

Nick_kidid0
January 22nd, 2003, 11:18
well yea, but whats the point of playing a bad dump.. ?

Gregory
January 22nd, 2003, 19:15
Originally posted by Nick_kidid0
well yea, but whats the point of playing a bad dump.. ?

I thought I just answered that, but i'll say it again.

the [o1] rom works, the perfect one does not. That is the point.

wouldn't be surprised if you got the latest version of goodnes and redid your roms that you might see a couple of changes.

But it is possible that there's an error in the latest goodnes, but I can't say for sure where the fault is, since the perfect rom according to 1.01 works on FceU without any problems.

Nick_kidid0
January 23rd, 2003, 10:16
well as i said, The GOOD roms work for me! i used no bad rom.....

Jabo
January 25th, 2003, 20:40
Just a quick follow up to let you guys know if you don't already, there is a problem with Paperboy, the old rom i had was a hack apparently, and someone recently dumped a new one, and I had to make some modifications after debugging the rom

that said, paperboy is fixed, the direct sound choppy sound when you toggle audio is fixed as well

i'm going to test kaillera soon and make sure that works, then maybe get a new version out like 0.5.1 or some crap, god i hate making releases :-p

Gregory
January 27th, 2003, 09:23
Originally posted by Jabo
Just a quick follow up to let you guys know if you don't already, there is a problem with Paperboy, the old rom i had was a hack apparently, and someone recently dumped a new one, and I had to make some modifications after debugging the rom

that said, paperboy is fixed, the direct sound choppy sound when you toggle audio is fixed as well

i'm going to test kaillera soon and make sure that works, then maybe get a new version out like 0.5.1 or some crap, god i hate making releases :-p

Cool! I had a feeling something was fishy but didn't want to press the issue any further.

I also noticed some bass sounds missing from snake rattle and roll, you'll notice it most particularly at the bonus points screen, the sound doesn't kick in till it hits a certain pitch.